Kennelträff imorgon

I skrivande stund sitter jag och slänger i mig lunchen framför datorn på jobbet. Efter jobbet idag drar Linda och jag direkt till Stavtorp för de sista förberedelsena inför morgondagens kennelträff. Det är verkligen sjukt kul att arrangera och att så många vill komma!

..men det är nog ibland svårt att förstå hur mycket arbete det är som ligger bakom det, allt ifrån att skicka ut inbjudningar, samla in svar, skriva program, boka funktionsbeskrivare och utställningsdomare, skriva program, ordna med mark, sätta ihop pärmar med protokoll, förbereda parkering, ordna för husvagnsgäster och besökare från utlandet, planera måltider, ordna utställningsrosetter och förbereda tävlingar. För att nämna ett gäng uppgifter. Sen på fredag väntar en heldag på Träskaten med instruktörsledd träning för en grupp och förberett träningsupplägg för en grupp. Puh, tur att vi är flera som delar på jobbet!

För min del kommer kennelträffen innebära fuktionsbeskrivning av Twiggy med landdelen på förmiddagen och vattendelen på eftermiddagen. På lunchen vill jag hinna mingla runt med Flamma. Och sen på fredagen är det dags för Tessa som ska delta i en av träningsgrupperna.Flammas först utflykt

Helgen som gick var kanske världens bästa helg. På fredagen när pappa passerade Stockholm packade vi ihop oss i den lilla silveropeln och åkte hem till kennel Combine. Jag måste credda Linda och mig för att vi är så jäkla bra på att tränga ihop oss och packa smart. Vi fick plats med pappa, Niklas, mig och Linda, två stora resväskor, tre ryggsäckar, komposthage, två stolar, en tygbur och tre hundar. Fast det var nog tur att vi inte skulle längre än till Stavtorp...

På lördags morgon fortsatte Niklas och jag till Femöre med Tessa och Flamma och stannade ungefär ett dygn. Solen sken, det luktade hav och vara bara superhärligt. Flamma var jätteduktig på att åka bil och vara med på utflykt. Hon härjade och sov om vartannat och åt sin mat när den bjöds.
 
När vi skulle promenera över till mormor och morfar för att säga hej tyckte jag att det blev lite långt för henne så då fick hon sitta i en ryggsäck som Niklas och jag turades om att bära på magen, vilket hon nöjt fann sig i direkt. Hela besöket låg Flamma sedan och sov under en soffa och när morfar sen ville skjutsa hem oss i båten fick hon sitta i ryggsäcken igen. Hon är verkligen en smidig liten sak att ha att göra med!
 
 
Flamma och Tessa morgonfilosoferar och utövar fågelskådning i soluppgångenHulken är såld

Japp, Hulken, min fina mörkgröna Opel Astra 99 som till sist var mer trasig än hel har fått flytta till ny ägare efter att ha stått i icke körbart skick på en bakgata i Blackeberg ett par veckor. Även om det såklart funkar att få ihop det blir vardagen rätt mycket knöligare att få ihop när man är utan bil. Vissa sträckor går ju prima att åka kommunalt medan andra kan skilja rätt mycket i tid. Och att ta sig hem till Stavtorp och kennel Combine blir jättedrygt. Men från och med imorrn är bilsituationen löst då en ny Opel Astra joinar familjen då jag ska få ha mamma och pappas gamla bil på obestämd tid. Blir perfekt när Flamma flyttar till storstan om drygt en månad, Åhh!
 

Mina två senaste bilar, Hulken överst och Foppa nederst. Hulken hade jag bara i ett år.
Foppa däremot var en trotränare under en flera år och är nog min favoritbil genom tiderna!