Liten blir större...

I helgen som gick fyllde Flamma fem månader. Hon är inte längre en tussig, kompakt liten kanonkula utan har börjat få lite andra proportioner. Hon har länge haft en salig blandning av valptänder och nya tänder men lagom till femmånadersdagen trillade den sista hörntanden ut.
 
Ute är hon fortfarande följsam, som ju en valp ofta är, men hon blir modigare och mer självständig för varje dag. Till sättet är hon fortsatt rätt kavat och hon har ett tydligt humör. Här om dagen när jag tappade ett basilikablad på golvet var hon snabbt där och plockade upp det, men spottade ut det lika snabbt och skällde på det kladdiga bladet på golvet, som för att hon blev upprörd över att det inte var gott. Likaså kan hon skälla när hon är missnöjd med olika situationer, en egenskap jag försöker få bukt på.
 
Träningsmässigt har vi inte orkat så mycket de senaste dagarna. Inkallning tränar vi ju lite varje dag per automatik när hon ändå springer lös men annat har det inte funnits ork till dessa varma dagar. Nästintill varje dag tränar vi i och för sig också på att hålla en dummie. Det är en mysig stund både för mig och Flamma när hon sitter framför mig på golvet och så turas vi om att hålla i dummien.

Igår när ovädret rullade in över Stockholm upplevde Flamma sitt första åskväder. Himlen blinkade av blixtar, åskan rullade och regnet öste ner. Flamma lyssnade först lite analyserande och la sig sedan tillrätta under köksbordet och sov. Inatt sov hon sedan borta ensam utan mamma Tessa som sällskap för första gången när vi stannade i Ursvik hos Niklas över natten, heller inga konstigheter!
 
Det enda vi orkar dessa varma dagar är att promenera ner till klipporna för att badaVi börjar bli taggade!

Det har inte blivit speciellt mycket träning för mig och Toddy på sista tiden. Men i förrgår när vi gick ut på promenad efter jobbet var det svalt i luften och blött i marken efter spöregn. Toddy var pigg, västen var på och dummysarna var med. Jag fick direkt en så fin respons från honom direkt när vi klev ut från dörren, allt pekade ju på att det skulle bli en rolig promenad då han granskat allt som packades ner i träningsvästen...

Jag valde att promenera längs stig med skog upp åt båda sidor. När jag sagt hopp-och-lek kastade jag upp två dummys långt upp i de snåriga skogarna, brett isär, först på ena sidan och sedan kastade jag upp två liknande fast på andra sidan vägen. Kallade sedan in honom. Riktade sedan upp honom mot området och gav sök kommando. Han var taggad, sökte fint och lyssnade på mina söksignaler när han tappade området. När dom kommit in, riktade jag upp åt andra hållet och gjorde samma sak där. Vi gjorde om denna övning i olika terränger på 5 ställen, han var lika på och taggad varje gång och kom in med allt som jag lagt ut. Vi avslutade med att han fick simma några vändor bland näckrosorna, något som han älskar att göra. Kan säga att det var ett trött Toddy som landade på hallgolvet när vi kom in igen. Först när det var dags för middag vaknade han till, men bara för att äta och sedan somna om igen. Det blev en snabb kvällspromenad innan vi båda gick och la oss!

Det kändes fantastiskt härligt att få se han med den attityden, det var längesen han bjöd till så mycket som han gjorde igår. Nu lägger vi markeringar och dirigeringar på vänt och fokuserar fullt ut på olika sökövningar för att bygga på hans motivation. Vi har den här veckan att hinna med några träningspass, för påsöndag måste jag lämna Toddy hos mamma... Debbie har börjat löpa och ska istället komma med mig till Stockholm. Men lite tid ifrån varandra skadar nog inte (...försöker jag intala mig själv samtidigt som det svider i mattehjärtat!)

Trött..... Så trött!Valplek i Ursvik

Som ni säkert läst mellan raderna här så är jag väldigt förtjust i Flamma. Nästan löjligt mycket, men man får ta in i beräkningen att jag längtat efter en valp i en evighet. Sen kan man ju heller inte undvika att bli glad av en valp som sådär barnsligt och nyfiket upptäcker världen. Flamma hittar skatter och nya saker att undersöka på VARJE promenad. Det kan vara en plastpåse som fladdrar i vinden, en myra som korsar stigen eller en droppe smält glass på trotoaren.
 
Jag har ju också en Niklas som Tessa, Flamma och jag spenderar mycket tid ihop med och för att Flamma inte bara ska ha ögon för mig när vi umgås fick hon och Niklas leka lite kurragömma i skogen igårkväll. Jag höll Flamma och så fick Niklas traska ut en bit i skogen och gömma sig lite innan jag släppte Flamma. Först var jag lite osäker på om Flamma skulle vilja springa ifrån mig men det hade jag inte behövt fundera på alls för hon for iväg som ett skott varje gång jag släppte taget.
 
Roligt var också att till och med Tessa taggade till och ville springa ut och leta efter Niklas. Jag som trodde att sånna lekar var under hennes värdighet! Tusan vad härligt det är när när de man tycker om också tycker om varandra ♥
 
Niklas badar med Toddy och Tessa - dock en annan kväll i Blackeberg