Kurstillfälle nummer 2!

Förra helgen hade vi som ni läst vårt andra kurstillfälle hos Lisa Falck. Toddy fick börja hela kursen med att sitta i bilen då han fick sista numret i ordningen. Jag tänkte inte mer på det utan hjälpte till som funktionär åt de 4 första hundarna. Det låter inte så mycket, men vi pratade en hel del kring varje ekipage och sen gick hundarna även igenom en bana tillsammans. Alltså, fick Toddy mycket tid till att ladda i bilen.

Jag som är så van vid en lugn och sansad Toddy i de flesta situationer fick ut en supertaggad och jättegasad hund ur bilen som fortfarande gick en fint fotgående men jag såg i hans blick att det fanns mycket som ville ut. Mycket kan nog berott på att han haft en väldigt tråkig vecka då jag legat med ryggvärk också. Han var totalt bombad på den första markeringen, visserligen knallade Lisas tik på hans skick vilket gjorde allt väldigt förvirrat. Men eftersom jag skickade om och han överhuvudtaget inte använde sin näsa ute i området blev det bara katastrof. Markeringen kom i vilket fall in men den var inte någon markering att skryta om, fick mig istället ett gott skratt. Tack för de Toddy!

Vi gick vidare till ett område där Lisas tik fick börja med att göra en litet sök, drygt 3 små dummies. Vilken hon fixade galant. Därefter vände jag upp Toddy till samma område som han hämtade markeringen på för att skicka på ett linjetag. Jag blev väldigt glad över att han gick ut i full fart till området, men, kom tillbaka tom. Jag riktade upp honom igen och återigen gick han ut i bra fart och hittade nu apporten. Påväg till nästa område fick vi ett skott och en markering, även den hämtade Lisas tik innan vi vände oss om till ett snårigt område. Där fick Toddy jobbade på med ett sök. Inte heller där gjorde han något strålande jobb, men efter lite om och men letade han på och tillsammans kunde vi få fram de 3 dummies som skulle in. På den sista fick han jobba av ett tomt område innan Lisa kastade ut en dold apport som belöning.

Allt som allt så var jag egentligen inte speciellt nöjd, som ni hör. Men han var så otroligt positiv och glad och det kändes verkligen kul. Det bästa på hela dagen var att han faktiskt knallade på en markering han fick, vilket jag tror aldrig har hänt förut. Han brukar snarare vara överfast vid min sida så en knallning kändes nästan som en vinst för oss.

Framförallt så känns det otroligt bra att gå en kurs för en instruktör som Lisa, jag tar verkligen åt mig av allt vi pratade om och fick faktiskt jättebra tips på träning med just Toddy. Hon sätter sig verkligen in i varje hunds problem och hjälper med att hitta lösningar och nya träningstips! Allt som allt - härlig dag med härliga människor och hundar!