Jenny & Lindas årsresumé 2014

2014 - vilket händelserikt år! Det har varit känslostormar åt alla håll och ganska turbulent men det har också bjudit på de allra finaste stunder. Vi har tagit farväl av vår älskade Magda men hälsat Debbie och Flamma välkomna till familjen. Flamma har fått genomgå en armbågsoperation men efter månader av rehabilitering är hon nu på väg tillbaka till livet. Tessa och Toddy har båda jaktmeriterats, debuterat på jakt och lagt till en championtitel var i meritlistan. Båda har dessutom blivit förstagångsföräldrar!

JANUARI
Vi bodde fortfarande ihop i lägenheten vid Blackebergs torg och hade förutom Toddy och Tessa även Maxi, Stanroph Si Maximillion De Terra De Siena som inneboende gäst. Hemma på kennel Combine inledde vi året med en "kennelpromenad" som 21 hundar med sina hussar och mattar deltog på. I slutet av månaden flög Maxi hem till matte Anne Woodcock. Linda följde med honom hem och spenderade några dagar i Malaga och tog vid slutet av sin vistelse med sig Mario, Stanroph Super Marie och vår egen Debbie, Stanroph Sweet Dreams med sig hem till Sverige!

FEBRUARI

Tessa flyttade hem till Stavorp när vi fick det glädjande beskedet att hon var dräktig och väntade mini-spiggar så Jenny var hemma de flesta helgerna för att se magen växa. Linda och Toddy gick jaktkurs för Lisa Falck för att förbereda sig för start på b-prov som var årets målsättning. Den 25 februari föddes så tillslut mini-spiggarna, fyra välmående tikvalpar!

MARS
  
Medan Tessa var "mammaledig" tog Jenny Twiggy, Combine Twisted Sister, under sina vingar i väntan på att Twiggy skulle hitta en ny familj. Linda som hade glapp mellan jobb bodde hemma på Stavtorp och tog hand om Tessa/Davy-valparna. Malin gjorde ett gästspel i Stockholm och vi tog med Twiggy på Brewdog bar. Men den största händelsen i mars var definitivt att en Combine-hund gjorde premiär på CRUFTs när Linda visade Toddy i championklassen och blev shortlisted!

APRIL
 
Våren kom till Stavtorp och vi gick långpromenad med fika i ryggsäcken. Mini-spiggarna blev små hundar och registrerades på hunddata. Det blev inte så mycket Stockholmstid för någon av oss i april, Linda bodde på Stavtorp och Jenny åkte hem varje helg för att bekanta sig med dem och försöka välja vilken som skulle bli "Flamma". Linda och Lena åkte på utställning där Toddy fick CACIB.

MAJ

Linda flyttade tillbaka till Stockholm och hade svårt att skiljas från Debbie. Tessas valpar flyttade till sina nya hem och kvar på Stavtorp var plötsligt bara Jennys Flamma! Vi åkte till Åland för att ställa ut Davy och Doris och det slutade med att Linda visade Doris till BIR och Jenny Davy till BIM. Jenny och Niklas tog med Flamma på hennes första utflykt till Femöre. Vi avslutade månaden med den årliga kennelträffen som alltid är en höjdpunkt.

JUNI
  
Linda var på GRK Club Show och visade Toddy till en 2a plats i championklassen. Billy fyllde 11 år och det uppmärksammade vi såklart! I slutet av månaden hade vi kursstart hemma på Stavtrop när Lena Karlsson kom för att hålla i det första tillfället av vår valp- och unghundskurs. Linda han även med en utställningsresa till Polen där Toddy blev BIR med CERT, CACIB och BIG-3. Flamma debuterade på inofficiell utställning på Malma hed och blev BIR.

AUGUSTI
   
Jenny inledde augusti med en härlig Femörehelg tillsammans med Tessa, Debbie och Flamma. Tessa började löpa och fick avstå årets goldenspecial som bortsett från det blev en riktig fest där Toddy blev BIS-2 med 83 poäng på WT't och Flamma blev BIS-valp. Toddy och Linda debuterade på b-prov för Mats Närling och fick ett 2:a pris i nkl medan Jenny projektledde årets Ungdoms SM inom SSRK. Flamma och Jenny kursade på för Lena Karlsson och hade valpträff med resten av U-kullen.

SEPTEMBER


I september blev vi särbos, men fortfarande grannar, när Jenny, Tessa och Flamma flyttade till sin nya lägenhet. Flamma och Jenny började gå kurs hos Anita Norrblom och fick testa apportera vilt för första gången. Tessa visade framtassarna genom att först följa med Lena till Danmark och passade på att göra ett godkänt Brugspröve och helgen därpå bli BIM med CACIB tillsammans med Jenny i Gimo. Allt som allt en fin månad, men det var också i slutet av september som vi började ana att något kanske inte stog helt rätt till med Flammas framben...

OKTOBER

Oktober var verkligen inte årets roligaste månad, tvärt om präglades den av mycket frustration och sorg. Flamma diagnostiserades med artros i höger armbågesled och opererades på första tillgängliga tid. Den 17/10, två dagar innan operationen, tvingades vi att skiljas från vår älskade Magda, SEU(u)Ch Combine Flames of Fantasy. Flamma opererades och hölls i total stillhet de första 14 dagarna efteråt. Men även oktober hade sina ljuspunkter och en av dessa var Norgeresan där Tessa fick ett 2a pris i nkl på b-prov!

NOVEMBER

Månaden inleddes med andjaktdebut för Toddy och Tessa när vi fick chansen att testa vara med på en jakt i Mariefred. På självaste Halloween blev Toddy pappa när Troja, SEU(u)Ch DK UCh Heatwave Trick or Treat, fick en rejäl valpkull på kennel Heatwave. Flamma var helvild av enbart korta koppelpromenader och vi frustrerades av utmaningen att hålla henne lugn. Hon fick även påbörja sitt rehabiliteringsprogram med water threadmill. I slutet av månaden var vi på återbesök på klinken och fick goda besked, Flamma läkte som hon skulle och äntligen fick vi börja öka promenadlängden något.

DECEMBER
 
Flamma inledde december med att skrämma oss igen med en allergisk reaktion som fick hennes ansikte att svullna upp men blev snabbt bra igen. Linda fick chansen att delta på en fasanjakt och hade en fantastisk dag där Toddy både fick testa apportera skammade fasaner och delta på eftersök där han fick lovord från jaktledaren. Flamma fortsatte med rehab och började lugna sig något i takt med den ökade promenadlängden, dock fortfarande i koppel. Helgen innan jul spenderade Jenny, Tessa och Flamma i dalarna med bästisarna Anna, Vanja och Matilda. Men sen kom julen och det bästa med den var definitivt att Flamma fick börja springa fritt några minuter per dag utan att visa minsta tillstymmelse till hälta!
 
Avslutungsvis vill vi önska alla våra vänner ett riktigt gott nytt år!