Jenny & Lindas årsresumé 2014

2014 - vilket händelserikt år! Det har varit känslostormar åt alla håll och ganska turbulent men det har också bjudit på de allra finaste stunder. Vi har tagit farväl av vår älskade Magda men hälsat Debbie och Flamma välkomna till familjen. Flamma har fått genomgå en armbågsoperation men efter månader av rehabilitering är hon nu på väg tillbaka till livet. Tessa och Toddy har båda jaktmeriterats, debuterat på jakt och lagt till en championtitel var i meritlistan. Båda har dessutom blivit förstagångsföräldrar!

JANUARI
Vi bodde fortfarande ihop i lägenheten vid Blackebergs torg och hade förutom Toddy och Tessa även Maxi, Stanroph Si Maximillion De Terra De Siena som inneboende gäst. Hemma på kennel Combine inledde vi året med en "kennelpromenad" som 21 hundar med sina hussar och mattar deltog på. I slutet av månaden flög Maxi hem till matte Anne Woodcock. Linda följde med honom hem och spenderade några dagar i Malaga och tog vid slutet av sin vistelse med sig Mario, Stanroph Super Marie och vår egen Debbie, Stanroph Sweet Dreams med sig hem till Sverige!

FEBRUARI

Tessa flyttade hem till Stavorp när vi fick det glädjande beskedet att hon var dräktig och väntade mini-spiggar så Jenny var hemma de flesta helgerna för att se magen växa. Linda och Toddy gick jaktkurs för Lisa Falck för att förbereda sig för start på b-prov som var årets målsättning. Den 25 februari föddes så tillslut mini-spiggarna, fyra välmående tikvalpar!

MARS
  
Medan Tessa var "mammaledig" tog Jenny Twiggy, Combine Twisted Sister, under sina vingar i väntan på att Twiggy skulle hitta en ny familj. Linda som hade glapp mellan jobb bodde hemma på Stavtorp och tog hand om Tessa/Davy-valparna. Malin gjorde ett gästspel i Stockholm och vi tog med Twiggy på Brewdog bar. Men den största händelsen i mars var definitivt att en Combine-hund gjorde premiär på CRUFTs när Linda visade Toddy i championklassen och blev shortlisted!

APRIL
 
Våren kom till Stavtorp och vi gick långpromenad med fika i ryggsäcken. Mini-spiggarna blev små hundar och registrerades på hunddata. Det blev inte så mycket Stockholmstid för någon av oss i april, Linda bodde på Stavtorp och Jenny åkte hem varje helg för att bekanta sig med dem och försöka välja vilken som skulle bli "Flamma". Linda och Lena åkte på utställning där Toddy fick CACIB.

MAJ

Linda flyttade tillbaka till Stockholm och hade svårt att skiljas från Debbie. Tessas valpar flyttade till sina nya hem och kvar på Stavtorp var plötsligt bara Jennys Flamma! Vi åkte till Åland för att ställa ut Davy och Doris och det slutade med att Linda visade Doris till BIR och Jenny Davy till BIM. Jenny och Niklas tog med Flamma på hennes första utflykt till Femöre. Vi avslutade månaden med den årliga kennelträffen som alltid är en höjdpunkt.

JUNI
  
Linda var på GRK Club Show och visade Toddy till en 2a plats i championklassen. Billy fyllde 11 år och det uppmärksammade vi såklart! I slutet av månaden hade vi kursstart hemma på Stavtrop när Lena Karlsson kom för att hålla i det första tillfället av vår valp- och unghundskurs. Linda han även med en utställningsresa till Polen där Toddy blev BIR med CERT, CACIB och BIG-3. Flamma debuterade på inofficiell utställning på Malma hed och blev BIR.

AUGUSTI
   
Jenny inledde augusti med en härlig Femörehelg tillsammans med Tessa, Debbie och Flamma. Tessa började löpa och fick avstå årets goldenspecial som bortsett från det blev en riktig fest där Toddy blev BIS-2 med 83 poäng på WT't och Flamma blev BIS-valp. Toddy och Linda debuterade på b-prov för Mats Närling och fick ett 2:a pris i nkl medan Jenny projektledde årets Ungdoms SM inom SSRK. Flamma och Jenny kursade på för Lena Karlsson och hade valpträff med resten av U-kullen.

SEPTEMBER


I september blev vi särbos, men fortfarande grannar, när Jenny, Tessa och Flamma flyttade till sin nya lägenhet. Flamma och Jenny började gå kurs hos Anita Norrblom och fick testa apportera vilt för första gången. Tessa visade framtassarna genom att först följa med Lena till Danmark och passade på att göra ett godkänt Brugspröve och helgen därpå bli BIM med CACIB tillsammans med Jenny i Gimo. Allt som allt en fin månad, men det var också i slutet av september som vi började ana att något kanske inte stog helt rätt till med Flammas framben...

OKTOBER

Oktober var verkligen inte årets roligaste månad, tvärt om präglades den av mycket frustration och sorg. Flamma diagnostiserades med artros i höger armbågesled och opererades på första tillgängliga tid. Den 17/10, två dagar innan operationen, tvingades vi att skiljas från vår älskade Magda, SEU(u)Ch Combine Flames of Fantasy. Flamma opererades och hölls i total stillhet de första 14 dagarna efteråt. Men även oktober hade sina ljuspunkter och en av dessa var Norgeresan där Tessa fick ett 2a pris i nkl på b-prov!

NOVEMBER

Månaden inleddes med andjaktdebut för Toddy och Tessa när vi fick chansen att testa vara med på en jakt i Mariefred. På självaste Halloween blev Toddy pappa när Troja, SEU(u)Ch DK UCh Heatwave Trick or Treat, fick en rejäl valpkull på kennel Heatwave. Flamma var helvild av enbart korta koppelpromenader och vi frustrerades av utmaningen att hålla henne lugn. Hon fick även påbörja sitt rehabiliteringsprogram med water threadmill. I slutet av månaden var vi på återbesök på klinken och fick goda besked, Flamma läkte som hon skulle och äntligen fick vi börja öka promenadlängden något.

DECEMBER
 
Flamma inledde december med att skrämma oss igen med en allergisk reaktion som fick hennes ansikte att svullna upp men blev snabbt bra igen. Linda fick chansen att delta på en fasanjakt och hade en fantastisk dag där Toddy både fick testa apportera skammade fasaner och delta på eftersök där han fick lovord från jaktledaren. Flamma fortsatte med rehab och började lugna sig något i takt med den ökade promenadlängden, dock fortfarande i koppel. Helgen innan jul spenderade Jenny, Tessa och Flamma i dalarna med bästisarna Anna, Vanja och Matilda. Men sen kom julen och det bästa med den var definitivt att Flamma fick börja springa fritt några minuter per dag utan att visa minsta tillstymmelse till hälta!
 
Avslutungsvis vill vi önska alla våra vänner ett riktigt gott nytt år!Apportera för livet mot cancer!

Nu har det varit tyst här ett tag. Jenny och jag har haft fullt upp med livet hemma på Stavtorp. Vi har haft en jättemysig jul med familjen och alla hundar och nu har vi bossat kennel Combine i några dagar när kennelmamman åkt på välbehövd semester med pappa till Krakow.

Det som jag ville ägna det här inlägget åt är vad vi sysslade med den 21 december. Vi bestämde oss för att bjuda in några vänner och apportera för livet mot cancer. Anna, Mille och Lars kom ut med sina hundar och för varje apport skulle vi skänka pengar, vi bestämde även att om en hund knallade blev det dubbel avgift.

Jag hade med mid Toddy och Debbie, mamma med Davy, Lars med Echo, Anna med Hera och Mille med Tekla och Berta. Och inte att glömma, pappa ville även bidra till insamlingen och förde därför protokoll och kastade dummies.

Det blev ett riktigt härligt pass och inte nog med att själva syftet så skötte sig mina hundar jättebra. Det var första passet i grupp för Debbie och det funkade jättebra att ha både henne och Toddy. I och med att Toddy är en så pass trygg och lugn kompis passar det perfekt att ha med honom, dessutom så vet jag att han är kring mina fötter och jag kan fokusera mer på Debbie utan att behöva oroa mig för honom. 

Stort eloge till Catharina Wiberg som startade insamlingen och till alla som fortsätter att skänka pengar efter vad deras hundar apporterar! Här hittar ni insamlingen: http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=9182

Lars med Echo, Toddy, Billy, Linda med Debbie, Lena med Davy, Anna med Hera och Mille med Berta och Tekla!Hemma på Stavtorp!

I fredags kändes det helt underbart att stänga ner datorn, packa ihop det sista och gå på ledighet. Detta år en långt ledighet då kansliet inte öppnar igen förrän den 7 januari. Eventuellt blir det någon tur upp till jobbet ändå men det har jag inte riktigt bestämt mig för än...

Fredagskvällen spenderade jag och Toddy i lägenheten. Han smaskade på ett gott ben och jag sprang upp och ner med tvätt samtidigt som jag städade lägenheten och packa inför mina veckor hemma. På lördagen fick vi en skön sovmorgon innan jag, Toddy och all min packning tog sig med tunnelbanan till tågstationen och åkte till Strängnäs. På tåget fick Toddy bekanta sig med världens coolaste katt!

I Strängnäs var mamma på plats och sen rullade bilen mot Helena för att få en sista titt på valparna innan dom börjar flytta till sina familjer. Dom hade såklart växt och det var så roligt att få se alla igen. Helena bestämde sig även vilken av tikarna som ska bli kvar och vi alla var nog överrens om samma tik... Heatwave Pumpkin Pie!

Efter många timmar hos Helena började det mörkna och vi rörde oss hem mot Stavtorp. Så fort man kör in på gårdplanen känner jag ett sånt lugn och lycka över att få träffa alla hundarna. Debbie och Doris blev som vanligt hysteriskt glada och visst känns det alltid extra kul att träffa dom igen.

Kvällen spenderade vi i soffan och sen blev det en ganska tidig kväll då jag skulle upp till hundarna idag på morgonen. Kändes hur skönt som helst att vara hemma igen!

Taxen Daphne har äntligen fått börja leka med valparna!

Den lilla bruna som man såklart fastnade lite extra för!