Lycka till i era nya hem, Fibbla och Toffe!

Visst är det dags för en liten lägesuppdatering gällande Tessa/Davy-valparna? Två av de små krabaterna har nämligen flyttat vidare till nya hem. Combine Up To You, den mörka som vi kallade Polly har flyttat till familjen Stolt och kallas nu för Fibbla. Combine Up To The North, pigga lilla Pigall heter numera Toffe och har flyttat upp till Siw i Kirkenäs som även har Combine Limelight, en Magdason som kallas Tintin.
 
Kvar hos oss är Combine Up The Line, som flyttar till ett toppenhem så småningom och so min Flamma, Combine Up In Flames. Mer om Flamma får ni såklart veta snart, men det krver ett eget inlägg. Det ska bli sååå roligt att följa dom här valparna!
 
 Vårkvällar med Twiggy

Twiggy och jag fortsätter leva vårat Stockholmsliv ihop. Det var länge sedan jag hade en så ung hund och får ständigt påminna mig om vad jag kan kräva och inte. Fast egentligen handlar väl det mer om utbildning än ålder i och för sig. Twiggy har inte riktigt samma grunder och uppfostran som jag är van vid vilket utmanar mig att tänka i nya banor, något som är väldigt utvecklande! Till exempel kan hon inte gå fot alls, däremot kan hon faktiskt stoppsignal rätt bra.
 
Jag är övertygad om att man lär sig med varje hund och med Twiggy har jag fått uppleva nya personlighetsdrag som skiljer sig från dem mina tidigare hundar haft. Det har varit både roligt och utnanande. Framför allt är hon en otroligt rar och tillgiven liten individ. På kvällarna när det bara är hon och jag ligger hon gärna med huvudet i mitt knä och blundar. Då ömmar det lite i hjärtat samtidigt som jag har satt upp en liten bariär för mig själv. Jag vet ju att jag inte får fästa mig allt för mycket vid henne.

Den senaste veckan när kvällarna varit så ljusa och ljumma har vi varit ute en hel del. Här om kvällen satt vi läng och kollade på ridlektioner på Ängbyfältet och igår var vi och kvällsbadade i Kvarnviken, eller ja Twiggy badade i alla fall!
 
 Njuter av sista veckan som kennelflicka!

Dagarna går fort här hemma och nu är det bara några dagar tills jag flyttar tillbaka till Stockholm igen. Jag kunde inte ha en bättre vecka hemma då solen skiner och det är varmare ute än inomhus. Valparna växer och växer och blev igår 8 veckor gamla. Ikväll kommer Siw från Norge för att hämta valp och imorgon eftermiddag kommer nästa familj för att hämta sin nya familjemedlem. Två valpar bor kvar här hemma ett tag och av dom två ska Jenny välja vilken som ska bli hennes. Jag tycker nog det är lika spännande som Jenny!!

Om dagarna så är Toddy med mig mest hela tiden. Han sitter aldrig i rastgård eller är bortstängd från där jag är. Idag satte jag mig utanför rastgården i solen och tittade på valparna som lekte inne i gården. Toddy satt på baksidan innaför stängsel tillsammans med Doris och Tino. Oftast är han med mig utanför, men nu hade han varit ute på promenad och badat och jag tänkte att han kunde ligga där och torka. I 20 minuter satt Toddy klistrad till stängslet och glodde på mig. Då och då gnällde han lite och gick i en cirkel för att sen sätta sig och glo ner mig igen. Tillslut ställde jag mig upp och gick och släppte ut honom. Det var en överlycklig Toddy som studsade ut ur gården för att sedan lägga sig under min stol i solen. Tokiga hund! Tror vi måste träna på att vara lite ifrån varandra.

Som jag skrev i några inlägg tidigare så gjorde Toddy sig illa igen. Vi har sedan dess hunnit med ett besök på ReDog där vi fick positiv respons. Stefan som känner Toddy sedan innan kunde ju direkt se hans stelhet i vänster fram men han konstaterade efter att ha klämt igenom Toddy att ingen smärta fanns, enbart stelheten. Man ser tydligt på Toddys uttryck vart det sitter, och även mamma kunde se när jag tog honom i rörelse. Efter besöket har det varit lite fram och tillbaka för Toddy, men jag känner mig positiv till att det ska bli bättre när vi kommer till Stockholm igen. Vi har inte kunnat träna alls under dessa veckor, eller månader? Men förhoppningsvis vågar jag börja sakta snart igen.

I helgen åkte mamma och jag på utställning. Vår första i Sverige för detta år. Tino och Toddy var anmälda och de slutade med Toddy som trea bästa hane med CACIB och Tino som fyra bästa hane. Allt som allt en lyckad dag! Toddy har nu sina två CACIB i Sverige och det är dags att röra sig lite utomlands... Ofelia och jag planerar för fullt och har nog lite planer både för sommaren och för hösten. Ja, Ofelia, tjejen jag saknat en hel del under min vistelse hemma. Men snart är jag tillbaka på jobbet och då kan vi hitta på en massa skoj med våra hundar!


Som jag älskar den här hundens attityd.