Billy-boy i Blackeberg

Idag har jag gått som på nålar på jobbet och längtat till kvällen. Det har liksom känts lite pirrigt, som jag har väntat på att en kompis ska komma och bo hos mig. Och så är det faktiskt också - fast inte vilken kompis som helst! Ikväll anlände Billy-boy till Blackeberg och ska bo här några dagar när mamma är på tjänsteresa.

Billy hade inte varit i vår lägenhet i Blackan tidigare men svassade in och hämtade genast sitt favoritgosedjur, marsvinet Marwin, som han fick första året i Örebro. När mamma åkte tittade han först lite frågande mot dörren. Hundar är ju otrogna djur och även om han alltid är glad att se mig är mamma hans gud nu. Men sen la han sig tillrätta på mattan med en nöjd suck.

Och om Billy är en osentimental jäkel som vänder kappan efter vinden och helst följer den som tar hand om honom för stunden, så är jag desto blödigare. Men en så där härligt lycklig klump i halsen halsen har jag kliat honom på ryggen, skämt bort honom med favoritgodiset frolic och låtit honom kissa på vartenda träd på kvällsrundan.
Jag fullkomligt smälter när han tittar på mig med sina snälla små pepparkornsögon och smackar frågande med tungan. Självklart får du sova i min fotände Billy! Jag älskar den lille rackarn så att det nästan känns som att hjärtat ska spricka.

Billy och jag där allting började - med agilityträning år 2004/2005Mumsbitar på tining

Fyndade lite mumsbitar igår som ligger och tinar för att vara redo för lek imorgon. Egentligen inte i första hand till Tess, som ju är lite kinkig med döingar, men något ska hon få testa i alla fall. Vi har haft ett litet bakslag i viltträningen som faktiskt flöt på lite ett tag, men de senaste försöken har jag känt mig mer som en cheerleader än en hundförare och jag börjar landa i tanken att något b-prov blir det nog aldrig. Men bättre kan det alltid bli, så en liten andmarkering eller släpspår med kaninen står på morgondagens to-do.
Höst på kennel Combine

Har jobbat hemifrån Hållsta idag och vilken lyx det känns som när man kan ta lunchrast med hundarna. Solen sken och det var verkligen höstigt i luften. Kunde inte låta bli att samla gänget under en röd lönn. Vilket vackert gäng dom är!
SEVCh Combine Elle, SEU(u)Ch FICh Combine Nintendo, SEUCh Combine Hennessy, SEU(u)Ch Combine Flames of Fantasy och på stenen SEU(u)Ch LVCh Combine Quite A Miracle & Combine Steward of the Line.