Kärlek i luften!

Genom jobbet på Svenska kennelklubben får mina hundar träffa nya kompisar mest hela tiden. Men det är två stycken små pärlor som speciellt Toddy har blivit extra förtjust i, nämligen två stycken shibor. På kontoret pratar man om kärleksparet "Toddy och Doris". Idag är det sista dagen för shiborna med matte Ofelia och visst känns det lite tråkigt. Extra ledsen kommer Toddy bli då han varje morgon står och väntar vid grinden på rummet och svansen börjar vifta när han hör att dom är påväg i korridoren. Doris puttar sedan upp  grinden och lyckan är total!

Är dom inte bedårande?! Toddy med sin "Doris" Explorer's Eifukume.Vilken helg!

I senaste inlägget så laddade Jenny upp inför vår träningsdag med ett gäng SSRK-ungdomar, och vilket dag vi fick! Vi alla träffades inne i Eskilstuna och åkte tillsammans ut till vår ungdomsansvarige Malin Wehinger för träning hemma hos henne. Vi blev ett stort gäng och delade upp oss i tre grupper för lite mer effektiv träning. Med på plats hade vi Camilla som skulle hjälpa oss vid en av rutorna för lite extra hjälp.
Vid varje ruta så hjälpte vi varandra med att lägga upp övningar samt gav varandra lite tips och egna erfarenheter. Det blev några timmars tränings med lite pauser för fika och lite snack. Väl när vi hade tränat klart började regnet komma och de flesta åkte mot sina stugor på Vilsta Camping medan Jenny och jag åkte hem för att ta hand om mammas jyckar.
 Senare under eftermiddag/kväll samlades vi på Vilsta campings vandrarhem för att laga gemensam middag och köra igenom en frågesport som jag och Jenny ordnat. Det blev ett väldigt trevligt avslut på en bra träningsdag!
 Dagen därpå samlades vi återigen på Vilsta camping för att tillsammans åka mot Mariefred och Räfsnäs Kungsgård där årets retrievermästerskap skulle hållas. Vi blev otroligt trevligt bemötta av SSRK ordförande Ulf Göranzon som förklarade dagen för oss, bakgrunden till A-prov samt lät oss turas om att stå bakom linjen och se ekipagen arbeta. Det var en helt fantastisk dag med härligt väder och otroligt duktiga hundar!
Ett stolt vinnargäng med vinnare NorskeTrond längst till vänster som med Searover Kits Dog blev årets RM-mästare med cert. Resterande tre 1 pris med CK.
 Jag måste ju givetvis rikta ett stort tack till Jenny, Malin och Anna som ordnat detta och gett resten av oss möjligheten till att delta denna helg. Jag är säker på att det är fler än jag som är otroligt tacksam!
 
Bild tagen på hela gruppen innan vi gick som åskådare på årets retrievermästerskap.Träningsdag med SSRK Ungdom

Om ett par timmar kickar vi igång en härlig helg med SSRK Ungdom. Idag blir det träning av egna hundar, som följs av middag ikväll och sedan åker vi till Strängnäs för att titta på Retrievermästerskapets final på söndag.
Känns jättekul att få återse några "gamlingar" i SSRK Ungdomsgänget men också att jag kommer få skaka tass med flera nykomlingar på våra aktiviteter. Genom hundarna får man ju så mycket nya vänner, och det är härligt att kunna förrenas i ett gemensamt instresse och få vara nördig ihop med jämnlikar en stund.
För övrigt håller jag tummarna lite extra för AnneCharlotte & Odin, Jens Palmkvist & Sting, Inga-Lena Djurberg & Dike idag, för det är ekipage jag gärna skulle vilja se "live" imorgon. Lite kul är att alla tre varit instruktörer i olika SSRK Ungdom-sammanhang, dessutom helt ideellt. Bara det vill man ju klappa händerna åt. Det vore också roligt om reserverna, Tina Engström & Janne Kalla kom med tycker jag. Tina för att hundens dubbelchampionat är spännande och Janne för att han har en Levenghyl hund.
Nu dags för hundrastning innan helgen börjar!
 
Det här snygga gänget var med på RM-helgen förra året.