Frisk luft på landet!

Med en nöjd suck satte jag mig just tillrätta i köket med en rykande te-kopp framför mig och nöjda hundar bredvid. Imorse styrde jag och Linda som vanligt min gröna fina bil "Hulken" hem till Stavtorp. Trots att mamma och pappa inte bott här så länge känns det helt naturligt att det är det nya "hemma". Det viktiga med "hemma" är i allafall att hundgänget finns där och att det är ute på landet. Hur mycket jag än tycker om Stockholm är det alltid en lättnad att komma ut på landet. Luften är friskare här!
Idag har jag gått i skogen bakom huset med Magda, Billy, Tino och Tessa. En hundmamma och tre av hennes barn från tre olika kullar. Lite häftigt när man tänker på det. Häftigt är det också verkligen att man kan gå rakt ut i skogen från huset, en lyx vi knappast har från vår pyttelilla lägenhet två trappor upp i Blackeberg!Vår fantastiska ras!

Att ta in en ung i hane i en liten lägenhet där en snart 4-årig hane redan bor är nog inte så självklart för alla hundar och raser. Igår eftermiddag/kväll hämtade jag mamma och Maxi (läs inlägg om min nya gäst här: http://systrarnawidebeck.blogg.se/2013/november/han-kommer-till-sverige.html) och efter en kort promenad med Toddy, Tessa och Maxi satt vi uppe i lägenheten med tre hundar som betedde sig som att dom alltid känt varandra.
Först och främst känns det så  otroligt skönt att jag har en hane som jag litar på till 100%, och Maxis kroppspråk när han skulle hälsa på Toddy sa allt - han böjde sig ner och hela han utstrålade - JAG ÄR SNÄLL! Toddy är så otroligt snäll mot Maxi och har han en leksak i munnen, kan Maxi gå förbi och ta den utan problem. Visst ska inte en ung hane gå och ta som han vill från de äldre, men jag har det helt klart hellre så.
Efter en flygresa och en lägenhet med nya dofter blev det inte så mycket sömn för Maxi, så idag är det en trött hund som har sin första arbetsdag på SKK. Han är glad i alla hundar och människor som tittar förbi och tar allt väldigt bra. Ikväll så ska han få utforska lite i Blackeberg och sedan ha en lugn och skön kväll i lägenheten.
Oj vad jag ser fram emot dessa månader tillsammans!
 
Maxi när han anlände till lägenheten igår!Tack för erat stöd i Fjällräven Polar!

Jag tror inte så många av er som läser den här bloggen har missat att jag har sökt en tävling/expedition som heter Fjällräven Polar, ett 300 kilometer långt vinteräventyr norr om Polcirkeln där man på egen hand får du navigera ett hundspann tvärs igenom en till synes ogästvänlig vildmark. Den svensk som får flest röster får uppleva äventyret!

Sedan jag postade länken till min ansökningsvideo på facebook har den spridits och delats av fler än jag någonsin kunnat tro. Speciellt i hundkretsar har jag fått otroligt ett stöd, men även från vänner, kollegor och släktingar. Jag vill att ni ska veta att jag får gåshud när jag skriver det här för jag hade aldrig kunnat drömma om det stöd och engagemang jag skulle mötas av när jag la ut länken. Vad jag vet har filmen delats i Sverige, Norge, Finland, Tyskaland, Frankrike, Spanien, Danmark och England, och i skrivande stund leder jag bland svenskarna med 775 röster. Det är ju helt fantastiskt!

Till er alla som har engagerat er vill jag säga STORT TACK. Ett litet ord som inte räcker halvvägs i jämförelse mot vad era röster betyder för mig. Oavsett om jag i sluänden vinner en plats på Fjällrävens expedition kommer jag alltid att minnas hur det kändes att vara så uppbackad!

Men givetvis hoppas jag fortfarande på att vinna en plats på Fjällrävens tur - och för att fortsätta hålla min ledning behöver jag nu hitta på fler ställen och sätt att sprida min ansökan. Har du någon idé får du gärna höra av dig? Liksaså om du kan tänka dig att sprida den på din hundklubb? I din friluftsgrupp? Eller kanske bland dina vänner och släktingar? Kanske kan du tänka dig att lägga ut länken på din blogg?

Här är den, den magiska länken som kan ta mig ut på mitt livs äventyr. Har du inte redan gjort det, klicka på den och sedan på RÖSTA! http://www.fjallravenpolar.com/polar-2014/visa-alla-bidrag/?uid=88255

Tyvärr verkar det vara svårt att rösta via facebookappen - så använd dator eller webbläsaren (ex. safari) i din mobil eller surfplatta!

 Om jag vinner platsen på Fjällräven polar ska jag se till att ni får följa med på äventyret via blogg och facebook. Jag ska filma, fota och rapportera från snöiga fjäll, kalla tält, från släden som "mina" sex alaskan huskies drar och givetvis alla förberedelser inför äventyret!