Jennys årsresumé 2013

JANUARI
I januari bodde jag kvar i källaren i Stockholm tillsammans med Nell, Billy och Tessa. Frilansade, sökte jobb och funderade på hur jag skulle lägga upp 2013. Börjde dejta en te- och kaffekännare jag blev väldigt förtjust i. Spenderade fyra dagar på skidor och bräda i Storlien med Malin, Hedwig och Ame. I mitten av månaden fick jag jobb på Ricoh Sverige AB som webshopsadministratör och slet mitt hår för att försöka kunna ha alla hundarna kvar hos mig. Tyvärr fick jag inte helt ihop det. Tess fyllde 3 och fick flytta hem till mamma.

FEBRUARI
Februari började mysigt med att jag for hem till kennel Combine för att hälsa på Doris små nyfödda. Linda kom hem från sitt halvår utomlands. Malin och Nanny bjöd in till en grym inflyttningsfest. Te-killen och jag gick skilda vägar och jag tröstade mig med Thess och tapas på Ramblas. Månaden bestod annars mycket av det nya jobbet och turer hem till kennel Combine för valpmys och häng med Tessa som ju flyttat dit.

MARS
Valpmyset fortsatte i mars. Tessa började löpa och fick ta Billys plats i Stockholm ett par veckor. Planen var att para Tess på det här löpet, men när vi insåg att parning skulle ske när mamma var bortrest och valpar levereras när vi skulle vara i England fick vi lov att inse att det var klokare att vänta. Lindas och min artikel om hur man kan träna sin hund för utställningsringen publicerades i Apportören och vi fick jättefin respons. Hundarna fick en ny fantastisk dagmatte och Tessa flyttade till Stockholm igen.

APRIL
April var nog den mest händelserika månaden på året. Påsken blev jobbig, Nell var skruttig och jag började förstå att jag snart måste ta det tuffa beslutet. Tessa tog en allt större plats i mitt liv och jag skrev på min blogg: "När det känns som tyngst sitter hon plötsligt bredvid mig med sitt fåniga lilla smajl och får mig att skratta". Billy, Tessa, Nell och jag spenderade en härlig helg med mina retrievertjejer i Kungsängen. Foppa (min bil) packade ihop totalt. Linda och jag reste till Lettland för att ställa ut Tessa och Toddy och kom hem med två Lettiska champions! Helgen därpå väntade läger med SSRK Ungdom. I allt flängande blev Nell kvar hemma i Hållsta hos mamma och efter det fick jag inse att hon borde få flytta dit permanent. I slutet av månaden fick vi ta avsked av Grynet, familjens sista Birmakatt. Jag köpte en ny bil och Linda och jag fick en lägenhet i Blackeberg!

MAJ
Under maj månad hann vi med flera blöta apporteringspass på strandängarna. Vi pysslade och målade om i den lilla ettan i Blackeberg. Jag började dejta en spännande amerikansk snubbe. Tessa och jag hängde med mina kompisar i Rålis och åkte till Oxelösund för att polera morfars segelbåt en helg. Tove fyllde 18 och vi firade såklart med öl på krogen. Gick på bröllop och fick se Anna och Richard säga ja till varandra. Försökte även åka hem till Hållsta så mycket som möjligt för att umgås med Nell.

JUNI
Nellan blev piggare i juni och gick på dagliga promenader med mamma och Magda, eller mig om jag var hemma. Jag åkte till Moheda med Anna och Vanja en helg för att gå kurs för Roger Philips och Simon Hansel. Midsommar bestämde jag mig för att fira helt ensam med Nell och Billy. Det kändes fint att få en sista högtid ihop. Nell fylde 13 och det firades med korvtårta. Billy fyllde 10 och blev specialveteran. Jag grät mer i juni än någon av årets andra månader. Allt runt Nell var så fint och samtidigt förkrossande. Sista helgen i juni deltog jag och Tess på GRKs C-provsmästerskap och skrapade ihop 74p i nkl. Var lite besviken på vårat markeringsarbete.

JULI
I början av juni spenderade Malin och jag fem fantastiska dagar i London. Rolling Stones i Hyde park, vintagemarknad i Shoreditch och Harry Potter-museumet var några höjdpunkter. Sen fortsatte vi till Cirencester för GRK Centenary. Jag har aldrig varit så nervös för att visa hund - och heller aldrig så stolt som när jag fick visa Billy tlll bästa veteranhane och BIS specialveteran på den inledande utställningen. Jag hann jag med en härlig sommarhelg med hela tjejgänget på Femöre. Amerikanen fick jobb i Prag och lämnade Stockholm. Istället började jag dejta en rektor, som dock rätt snabbt försvann ur bilden.

AUGUSTI
Deltog på mitt sista ungdoms SM med SSRK tillsammans med Tessa och slutade "karriären" som 6:e bästa ungdomsekipage i Sverige med 78 poäng i nkl. Åkte på företags kick-off med stor studio 54 fest i Örebro. Besökte Popagandafestivalen där jag blev glad av Hot Chip, fick hjärtvärk av Håkan Hellström och hånglade med en främling till the xx.

SEPTEMBER

September inleddes med årets superförkylning och jag låg däckad en hel vecka med Tessa bredvid. Återuppstod lagom till Bibys taxutställning där Billy och jag jobbade i kiosken. Linda och jag slog ihop våra bloggar och skapade systrarnawidebeck.blogg.se. Mamma och Linda for runt på utställningar på helgerna, men jag var hemma på kennel Combine med Nell. Billy gästspelade i Blackeberg och jag bjöd främlingen på dejt och chockade med att han inte bara fick äta middag med mig - utan fyra hundar!

OKTOBER
 
Under en episk kväll på häktet där jag blev misstagen för att vara homosexuell av en kille vars kompis Nanny senare skulle fria till. Annars var månadens stora händelse att vi började flytta kennel Combine till mamma och pappas nya ställe, Stavtorp. Jag fyllde 26 och hade släktpartaj på 30 kvadrat. I slutet av månaden arrangerade SSRK Ungdom en träningsträff med övernattning och studiebesök på Retrievermästerskapet och jag fick testa stå på RMs finallinje.

NOVEMBER

I början av november snubblade jag på en annons om Fjällräven Polar och bestämde mig för att söka. Den 13de ringde mamma sent på kvällen och berättade att Nell inte var sig själv och några timmar senare somnade hon lugnt in bredvid mig på golvet. Jag har aldrig känt en så stor sorg och saknad. En dag senare kastade jag mig handlöst in i tävlingen om att få en plats på polarexpeditionen och det präglade sedan hela månaden. Hjärnan gick ständigt på högvarv om hur jag kunde samla in fler röster. Umgicks en hel del med främlingen som liksom mina vänner, släktingar och kollegor nog blev rätt trötta på mitt polartjat.

DECEMBER
 
Polarhetsen fortsatte och jag var på Eskilstuna Kurirens förstasida. Stockholmsmässan ägde rum och jag shopade, hejade på mamma och vår spanska gäst Maxi och värvade röster. Veckan därpå avgjordes Fjällräven Polar och jag hamnade på en retlig andraplats med 3055 röster. Tessa började löpa! På julafton åkte jag med ett progesteronprov till Strömsholm och förhoppningsvis tillverkades det små nya combine'are. Efter lugna mellandagar med Tessa i Stockholm skålade jag in nyåret på fest i Eskilstuna. En av gästerna tyckte Brita och KPs vardagsrumsgolv var tyngre än en nattklubb i Berlin.